Recept voor simpele orzo met veel groente

25 maart 2024

Simpele, maar voedzame pasta

Een goede vriendin van mij is vegetariër en heeft verschillende (voedsel)allergieën. Voor haar schreef ik dit recept met orzo en veel groenten. Als ik zelf kook, dan houd ik erg van gemak en dit recept tikt voor mij alle vakjes van gemak af. Makkelijk te bereiden en makkelijk op te eten met een lepel. Het fijne is dat je enorm veel kan variëren, want de groentes die ik er nu in doe, kan je ook vervangen door andere zoals courgette, aubergine of paprika.

Recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g cherrytomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 250 g champignons
  • 1 blik artisjokharten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 140 g tomatenpuree
  • 150 g orzo
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Peper
  • 450 ml groentebouillon
  • 200 g spinazie
  • Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Pak 2 pannen;
2. Snipper de ui en knoflook fijn, snijd de champignons in plakjes, halveer de cherrytomaten en laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze daarna in parten;
3. Verhit 2 eetlepels in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 5 minuten, voeg de ui en knoflook toe en bak deze met de cherrytomaten 5 minuten en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak alles weer 5 minuten;
4. Voeg daarna de orzo, Italiaanse kruiden, peper, chilivlokken en bouillon toe en laat het 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig door, zodat de orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken;
5. Verhit terwijl de orzo staat de pruttelen in de andere pan de overige 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de champignons op middelhoog vuur in 10 minuten bruin. Voeg daarna de artisjokharten toe en bak deze nog 5 minuten mee;
6. Voeg wanneer de orzo gaar is de spinazie in delen toe en roer het door tot het geslonken is. Roer daarna de champignons en artisjokharten toe en roer alles door elkaar;
7. Garneer met Parmezaanse kaas en versgemalen peper. Lekker met ciabatta of stokbrood en kruidenboter.

Tip

  • Voeg voor meer plantaardige eiwitten en vezels kikkererwten, cannelinibonen of een andere soort peulvrucht toe.

Deel dit artikel

Deveny Tolboom - Intuïtief diëtist
Ik help je om weer Eetvrijheid te ervaren, zónder diëten en voedingschema’s door middel van coaching en online programma’s. Iets voor jou?

Meer lezen?

Boek review: Dear Good Morning

Recent las ik Dear Good Morning van Lieke de Jong over ochtendroutines. Benieuwd wat ik heb geleerd? Je leest het hier!

Lees verder

Lees deze blog als jij zelf de makkelijkste en lekkerste salted caramel chocolademelk wilt maken!

Lees verder
Blog: Alles over brood

Is brood echt zo slecht? En waar moet je op letten met dit veel geconsumeerde product?

Lees verder

Wil jij een gezond leven zónder dieet?