Recept voor bananenbrood
Makkelijk en lekker recept voor bananenbrood
Type bananenbrood in op Google en waarschijnlijk krijg je duizenden hits. Iedereen heeft tegenwoordig wel een lekker/goed recept om het beste bananenbrood te kunnen maken. Ook ik ga zo mijn recept om gemakkelijk een heerlijk bananenbrood te kunnen bakken. Maar wat is er dan zo fijn aan bananenbrood? Ik ben er dol op om verschillende redenen.
Zou ik je eens iets verklappen? Ik houd helemaal niet zo erg van bananen. Als ze net rijp zijn, dan vind ik ze lekker en een hele tijd heb ik altijd een banaan gegeten voordat ik ging hardlopen. Maar beide dingen doe ik eigenlijk al een hele tijd niet meer. Wat ik namelijk jammer vind aan bananen is dat ze al snel niet meer zo lekker zijn. Hierdoor blijven ze dan altijd liggen en uiteindelijk kunnen ze dan in de prullenbak belanden. Omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien, is bananenbrood ideaal om te maken. Het is namelijk het lekkerst als de bananen een beetje zacht zijn. De eerste reden waarom ik dol ben op bananenbrood.
De andere reden is omdat bananenbrood leuk is om te variëren in je eetpatroon. Qua vulling kan je namelijk meerdere kanten op waardoor je meer voedingsstoffen eruit kan halen! Gebruik je alleen enkel bananen met ei, wat meel en bakpoeder, dan is het een beetje saai. Voeg je iets van gedroogd fruit, noten, zaden, pitten of havermout toe, dan wordt het automatisch rijker aan vezels, eiwitten en vetten!
Verder kan je bananenbrood als ontbijt of tussendoortje in zetten. Rooster het eens in de oven en smeer het dan met halvarine en pindakaas of jam en je hebt een heerlijk ontbijtje of tussendoortje!
Recept 1 voor brood
Ingrediënten
-
3 bananen
-
150 gram volkorenmeel
-
1,5 theelepel bakpoeder
-
1 theelepel kaneel
-
3 eieren
-
1 handje gedroogde cranberry’s, optioneel
-
1 handje ongezouten cashewnoten, optioneel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden;
2. Prak de banen in een keukenmachine fijn tot een moes of gebruik een vork;
3. Voeg het meel, de bakpoeder en het kaneel toe tot een mooi beslag;
4. Voeg de eieren een voor een toe als ze een geheel zijn geworden met het beslag;
5. Schep de cranberry’s en cashewnoten er doorheen;
6. Vet een bakblik in en/of gebruik wat bakpapier;
7. Bak het bananenbrood in 65 minuten af in de oven;
8. Haal het bananenbrood uit de oven en laad deze 5 tot 10 minuten staan, haal hem daarna uit het blik.
Tip!
Je kan de hoeveelheden heel makkelijk vergroten of verkleinen. Houd per banaan 50 gram meel, 0,5 theelepel bakpoeder en 1 ei aan en je hebt altijd de juiste verhoudingen!
Heb jij het bananenbrood gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond!
Deel dit artikel
Meer lezen?

Recent las ik Dear Good Morning van Lieke de Jong over ochtendroutines. Benieuwd wat ik heb geleerd? Je leest het hier!

Fruit is nog steeds gezond, maar je dient wel op een aantal dingen te letten om ervoor te zorgen dat het een gezond tussendoortje is

Lees deze blog als jij zelf de makkelijkste en lekkerste salted caramel chocolademelk wilt maken!