Kennis en (werk)ervaring
Gek op eten was ik altijd al, maar het was niet altijd mijn droom om de voedingsbranche in te gaan. Ook had ik nooit gedacht mij eigen Eetvrijheid traject in leven te roepen, waarin ik anderen inspireer om te genieten van lekker eten, zonder schuldgevoel. Welke weg heb ik bewandeld om te komen waar ik nu ben?
Van fysiotherapeut naar diëtist: het moest zo zijn
Ik heb altijd al interesse gehad in voeding en beweging en wilde van mijn twaalfde tot mijn zeventiende fysiotherapeut worden. Helaas kwam ik niet door de voorselectie en besloot ik mijn tweede keuze te gaan doen: Voeding en Diëtetiek. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad, want ik ontdekte dat ik liever diëtist werd dan fysiotherapeut.
De opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen en in augustus 2019 afgerond. Ik besloot om gelijk het werkveld in te gaan. Na een zoektocht naar een leuke baan ben ik in december 2020 gestart bij Sanne de Ree, diëtist en voedingsdeskundige.
In 2021 besloot ik om een verkorte module tot leefstijlcoach te gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook kwam ik in aanraking met Intuïtief Eten en ben ik de opleiding gestart tot het worden van Intuïtief Eten coach.
Alles viel op zijn plek, en met deze kennis en vaardigheden zette ik het Eetvrijheid traject op. Met dit traject streef ik ernaar anderen te inspireren om weer écht te gaan genieten van eten, en die ouderwetse dieet- en voedingschema’s achter je te laten.
Niet iedereen mag zichzelf diëtist noemen. Wist je dat…
Alleen professionals die de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd hebben zich diëtist mogen noemen en dat de titel door de wet is beschermd?
Dit houdt in dat ik na mijn afstuderen mijn vak moet bijhouden door het volgen van bij- en nascholingen, voldoende werkervaring dien op te doen en te houden aan kwaliteitseisen. Elke vijf jaar dien ik mij te her-registreren (en dit doe ik natuurlijk ook ;)).
